Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul șef ANAF, anunț IMPORTANT. Ce se întâmplă cu 'lista RUȘINII'

antena3.ro
anaf

Bogdan Stan vorbeşte, într-un interviu pentru Mediafax, despre priorităţile mandatului său, printre care se numără creşterea conformării voluntare şi lupta cu evaziunea fiscală.

Chestionat de ce ANAF a decis să scurteze „lista ruşinii”, mărind plafoanele de raportare a datoriilor, Bogdan Stan a spus că „lista rușinii” a fost redusă doar la marii datornici.

Nou RĂZBOI în PSD între două personaje cheie! Cine e 'noul Cioloș'

În vederea diminuării unor cheltuieli, pe de o parte, precum şi pentru a face obiectul prevederilor doar creanţele reprezentative pentru încasarea veniturilor la buget, pe de altă parte, s-a impus modificarea nivelului plafoanelor sub care cuantumul total al obligaţiilor fiscale restanţe nu fac obiectul publicării pe site, considerent care a determinat emiterea O.P.A.N.A.F. nr. 590/2017. Această măsură de stabilire a unor plafoane de semnificaţie au rolul de a asigura o mai bună aplicare a principiului proporţionalităţii între scopul urmărit şi mijloacele utilizate. Prin O.P.A.N.A.F. nr. 558/2016 a fost aprobată procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii. Temeiul legal în baza căruia a fost elaborată îl reprezintă prevederile art. 162 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora organele fiscale centrale au obligaţia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice şi juridice care inregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii. Ulterior, această procedură a fost modificată prin O.P.A.N.A.F. nr. 1164/2016 şi O.P.A.N.A.F. 2266/2016.”, a declarat Bogdan Stan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.