Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul episcop al Devei şi Hunedoarei va fi întronizat a doua zi de Crăciun

basilica.ro
Nestor Dinculeană

Ceremonia de întronizare a noului episcop al Devei şi Hunedoarei, Nestor Dinculeană, va avea loc duminică, 26 decembrie, la Catedrala episcopală din Deva, în prezenţa Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului, arhiepiscop al Sibiului, şi a unui sobor de preoţi, potrivit Agerpres.

"Soborul slujitor va fi condus de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dat fiind contextul generat de pandemia de coronavirus, au fost luate măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică impuse de lege, motiv pentru care accesul în interiorul Catedralei se va face exclusiv pe bază de invitaţie", a informat Episcopia Devei.

Slujba va începe la ora 9,00, iar credincioşii care doresc să fie părtaşi la acest eveniment sunt rugaţi să rămână în afara lăcaşului de cult şi să urmărească transmisiunea proiectată pe cele două ecrane ce vor fi amplasate în curte.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

În cadrul ceremoniei vor fi respectate strict măsurile igienico-sanitare care se impun în perioada de pandemie - distanţarea fizică şi purtarea măştii de protecţie.

Noul episcop al Devei şi Hunedoarei a fost ales în această funcţie pe 16 decembrie de către membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după ce postul a rămas vacant prin decesul episcopului Gurie Georgiu, răpus de COVID-19, pe 21 octombrie.

Episcopul Nestor, pe numele de mirean Dumitru-Cristian Dinculeană, s-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova, judeţul Dolj.

Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, Secţia Teologie Pastorală. În 2009 a absolvit un master la aceeaşi instituţie de învăţământ.

A urmat cursuri de doctorat, între 2011-2014, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

A obţinut o bursă de studiu la Padova-Italia în vederea redactării tezei de doctorat (2012-2013). A obţinut titlul de doctor în 2015.

În 2009 a fost tuns în monahism şi a primit numele de Nestor. A fost hirotonit ieromonah în 2011 şi hirotesit arhimandrit în 2014.

În 2013, pe o perioadă de jumătate de an, a îndeplinit funcţia de Consilier Pastoral-Liturgic al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Între 2013-2018 a fost vicar administrativ - bisericesc, din 2018, vicar administrativ - eparhial, iar din data de 25 februarie 2021 a fost arhiereu vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.