Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul fruct-vedetă al Asiei este interzis în metroul Singapore

https://playtech.ro/stiri/fructul-care-miroase-cel-mai-urat-de-ce-este-considerat-regele-fructelor-de-fapt-beneficiile-nestiute-259798
fruct durian

Singapore este insula-stat care a uimit, în ultimele decenii, mapamondul cu dezvoltarea sa în toate domeniile. Mica țară asiatică are cea mai bună universitate de pe continent, în condițiile în care mai puțin de 6 milioane de locuitori sunt înghesuiți pe 704 km pătrați, de 3 ori suprafața Bucureștiului.

Însă, dincolo de superlativele economice, sociale, culturale și științifice ale țării, Singapore este singura țară care interzice transportarea unui fruct în metroul de sub oraș.

Astfel, autoritățile singaporeze au interzis călătorilor care folosesc metroul să transporte durian, noul fruct-vedetă al Asiei. Tot în metroul singaporez călătorilor le este interzis să mănânce sau să bea, amenda fiind de 500 de dolari singaporezi (1 dolar singaporez = 3,4 lei), fumatul este amendat cu 1.000 de dolari singaporezi, în timp ce transportul materialelor inflamabile este sancționat cu 5.000 de dolari singaporezi.

Așa cum STIRIPESURSE.RO a mai scris, cererea globală pentru acest fruct exotic a crescut cu 400% de la an la an. O altă tendință este în Vietnam, unde localnicii renunță să mai cultive cafea în detrimentul durianului.

O echipă de cercetători de la Nanyang Technological University (NTU) din Singapore încearcă să combată fenomenul risipei alimentare transformând coji de durian în plasturi cu gel antibacterieni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.