Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Guvern al Greciei condus de Kyriakos Mitsotakis a fost învestit în funcție, la două zile după ce Partidul Conservator a câștigat alegerile parlamentare

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Noul Guvern al Greciei a fost învestit marți în funcție, la două zile după ce Partidul Conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a câștigat alegerile parlamentare, promițând ca țara să devină mai atractivă pentru investitori, potrivit MEDIAFAX.

Noul Cabinet este format din politicieni cu experiență în guvernele anterioare, dar și miniștrii care nu provin din rândul politicienilor, respectiv tehnocrați considerați experți în domeniile lor de activitate.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

Postul de ministru de Finanțe i-a revenit lui Christos Staikouras, un economist și inginer care are experiență în domeniu, fiind ministru adjunct în fostul Guvern din timpul crizei financiare din Grecia.

”Scopul nostru principal este acela de a crea condiții pentru o dezvoltare mai bună și susutenabilă cu finanțe publice sănătoase și un sector bancar stabil”, a declarat Staikouras în timpul preluării Ministerului de la predecesorul său, Euclid Tsakalotos.

”Vom continua scutirile de impozite pentru locuințe și afaceri. Vom promova producția, productivitatea, competitivitatea, calitatea , adaptabilitatea și o abordare orientată spre exterior a economiei noastre”, a dăugat acesta.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

Noul prim-ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, care a fost învestit în funcție luni, a promis micșorarea taxelor, privatizarea serviciilor publice și negocieri cu creditorii greci care vor permite reinvestirea unor sume de bani mai mari în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.