Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Guvern al Greciei îl recunoaște pe Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei

Kyriakos Mitsotakis

Noul Guvern de la Atena a anunțat vineri că îl recunoaște pe Juan Guaido, liderul opoziției de la Caracas, drept președinte interimar al Venezuelei, alăturându-se astfel poziției Uniunii Europene, informează cotidianul The Washington Post, relatează mediafax

Ministerul grec de Externe a comunicat că a "decis să-l recunoască pe președintele Adunării Naționale, aleasă în mod democratic, Juan Guaido, drept președinte interimar al Venezuelei pentru ca acesta să convoace alegeri prezidențiale libere, corecte și democratice".

În ianuarie 2019, Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare, însă Grecia, condusă de premierul socialist Alexis Tsipras, a refuzat să-l recunoască pe liderul opoziției de la Caracas.

În urma alegerilor legislative din Grecia, desfășurate duminică, partidul Noua Democrație (centru-dreapta) a format un nou guvern care este condus de Kyriakos Mitsotakis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.