DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Noul guvernator al Rezervaţiei, Atena Groza, vizează eficientizarea Administraţiei Deltei

apnd.ro
Atena Groza

Noua conducere a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) doreşte să reorganizeze instituţia, să pună în practică proiectul privind monitorizarea cu GPS a bărcilor din Rezervaţie şi le recomandă turiştilor să vină în Deltă ca într-un sanctuar, potrivit Agerpres.

Guvernatorul Rezervaţiei, Atena Groza, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că săptămâna aceasta, în timpul Colegiului ministerial, va propune Ministerului Mediului reorganizarea ARBDD pentru eficientizare.

"În momentul de faţă, sunt multe direcţii cu atribuţii care se suprapun, iar cooperarea dintre ele este destul de rigidă. Aceste lucruri trebuie să se schimbe, fiindcă dacă din interior nu se funcţionează bine, e clar că nu va funcţiona bine nici cu exteriorul. Nu am planuri de schimbare a oamenilor, vreau să lucrez cu toţi oamenii care sunt acolo. (...) Modificarea structurii se va face prin ordin de ministru", a declarat guvernatorul Rezervaţiei.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Întrebată fiind despre populaţia de şacali şi despre cea de somn african, specii invazive care nemulţumesc populaţia din Delta Dunării, Atena Groza a menţionat că deciziile privind cele două specii vor fi luate în funcţie de informaţiile furnizate de comunitatea ştiinţifică şi de Consiliul consultativ al ARBDD, for care include comunităţile locale.

"Toate deciziile pe care le va lua ARBDD vor fi bazate pe analize detaliate, pe discuţii cu Consiliul ştiinţific, şi prin discuţii în Consiliul consultativ. Consiliul consultativ nu va mai fi unul formal", a menţionat Atena Groza.

Ea a mai spus că va aborda tema şacalilor în discuţiile de la Colegiul ministerial, întrucât ARBDD nu a primit sesizările din partea comunităţilor locale care au stat la baza adresei transmise de Consiliul Judeţean către Ministerul Mediului.

De asemenea, guvernatorul Rezervaţiei le-a recomandat turiştilor să privească Delta ca pe un sanctuar.

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


"Delta trebuie privită cumva ca pe un sanctuar. Delta nu este un club de distracţii. Cine vine să facă turism în Deltă la asta trebuie să se gândească. Pentru turismul de distracţie sunt cluburile, sunt alte staţiuni, alte locaţii. În Deltă, cumva trebuie să se intre ca într-o biserică", a afirmat Atena Groza.

Ea a susţinut necesitatea protejării zonelor naturale şi a menţionat că dacă publicul nu va reacţiona la campania de informare cu privire la ce se poate face pe plajele neamenajate din Deltă, se va trece şi la evacuare.

"Nu e o problemă că te plimbi pe plajă, dar este o problemă dacă vii cu rulota, dacă îţi pui cortul pe acele plaje unde nu este infrastructură pentru aşa ceva. (...) Dacă vom continua cu genul acesta de turism, în care toţi ne punem rulotele unde vrem, intrăm cu maşinile până în mijlocul apei, nu vom mai avea nici noi peste trei ani ce să vedem acolo. În primul rând, vreau o mai mare informare a turiştilor, vor fi postate pe Facebook, pe site-ul ARBDD care sunt restricţiile şi condiţiile de intrare pe plaje şi, ulterior, intervenţie pentru evacuarea plajelor, dacă va fi nevoie", a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Referindu-se la transportul călătorilor în Deltă, Atena Groza a menţionat că multe ambarcaţiuni nu sunt autorizate şi că doreşte să pună în practică sistemul de monitorizare a ambarcaţiunilor din Deltă prin GPS.

"Delta are o suprafaţă foarte mare. Nimeni nu poate asigura controlul permanent şi nu cred că asta e rolul, de a fi un jandarm la fiecare colţ de deltă. Tehnologia din acest moment ne permite un altfel de control, un altfel de sistem de monitorizare, să luăm decizii pe date concrete, pe analize multicriteriale. Tehnologia ne permite aproape tot pentru un management calitativ", a mai spus guvernatorul Atena Groza.

Conferinţa de presă a fost organizată de Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea, după o întâlnire a noii conduceri a ARBDD cu autorităţile judeţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.