Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul lungmetraj al francizei cu Omul păianjen, pe locul trei în topul încasărilor din istoria box-office-ului american

noobz.ro/
spiderman

Noul lungmetraj al francizei cu Omul păianjen, "Spider-Man: No Way Home", este al treilea film cu cele mai mari încasări din istoria box-office-ului american, cu 760,5 de milioane de dolari obţinuţi de la lansarea sa pe ecrane, detronând astfel "Avatar", lansat în 2009, şi care ocupa de atunci locul trei în acest clasament, relatează EFE.

Filmul, care rulează de peste două luni în cinematografe, a depăşit marţi pragul de 760 de milioane de dolari şi se clasează acum după "Avengers: Endgame", cu 858 de milioane de dolari din 2019, şi "Star Wars: Episode VII --The Force Awakens", cel mai bine clasat, cu 936 de milioane de dolari încasaţi din 2015.

Însă "Spider-Man: No Way Home" a reuşit să depăşească suma de 760 de milioane de dolari în doar 60 de zile, în timp ce "Avatar" a avut nevoie de 9 luni pentru a atinge această sumă, potrivit Agerpres.ro.

Totalul putea fi mai mare dacă cele mai recente aventuri ale Omului păianjen nu ar fi coincis cu pandemia de coronavirus şi cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19, asociate variantei Omicron, care a făcut să scadă numărul spectatorilor din cinematografe.

Filmul cu Tom Holland şi Zendaya în rolurile principale este considerat totodată cel mai bun debut internaţional din istoria box-office-ului, cu 600 de milioane de dolari încasaţi în întreaga lume în primul weekend de lansare pe marile ecrane.

Lungmetrajul regizat de Jon Watts ocupă de asemenea locul şase în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări la box-office pe piaţa internaţională.

Pe primele locuri se clasează "Avengers: Infinity War", "Star Wars: The Force Awakens", "Titanic", "Avengers: Endgame" şi "Avatar".

Deşi "Avatar" a trecut pe locul patru, cu cele mai mari încasări la box-office-ul din SUA, în restul lumii se menţine pe primul loc în acest clasament cu peste 2,8 miliarde de dolari încasaţi pe pieţele internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.