Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru de Externe confirmă dezvăluirea STIRIPESURSE.RO: Cine ar putea fi viitorul comisar european din partea României

romania ue comisia europeana

Ramona Mănescu a anunțat că este destul de probabil să îi fie impus României să propună o femeie în funcția de comisar european. Noul ministru de Externe nu a confirmat că ar putea fi propusă pentru poziție Luminița Odobescu, precizând că decizia este la premier și șeful statului.

STIRIPESURSE.RO scria, în exclusivitate, pe 16 iulie, că Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, este favorită pentru funcţia de comisar european, în condiţiile în care României i s-a recomandat să desemneze o femeie.

„Am auzit și eu, poate din aceleași surse. Sigur că România, în primul rând după cum s-au așezat lucrurile, e foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Au mai rămas doar 13 poziții, din care 10, conform balanței de gen, trebuie să fie femei. S-ar putea să i se impună României să nominalizeze o femeie. Luminița Odobescu e un om cu foarte multă experiență. Nu știu să vă spun. Orice este posibil. Premierul și președintele, e decizia și hotărârea la ei, dar e foarte important să fie un om cu multă experiență și foarte respectat la Bruxelles, iar Luminița cred că e respectată”, a declarat Ramona Mănescu, întrebată joi la Antena 3, dacă Luminița Odobescu ar fi propunerea de comisar european, transmite Mediafax.

Luminița Odobescu este ambasadorul României la Uniunea Europeană. În spațiul public au apărut informații, pe surse, că aceasta ar fi propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european din partea României.

Pe 20 iulie, Viorica Dăncilă a anunțat că România ar putea cere din nou portofoliul politicilor regionale, având în vedere că mandatul nu a fost dus la termen, precizând că a înțeles că „ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obține un portofoliu mult mai important”.

Audierea lui Ioan Mircea Pașcu în Conferința Președinților, dar și ședința au fost amânate deoarece unul dintre forurile legislative nu are încă un președinte ales, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX.

Următoarea sesiune plenară a Parlamentului European se va desfășura pe 16 septembrie, prin urmare este probabil ca validarea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar din partea României, în locul Corinei Crețu, să nu mai aibă loc până în septembrie, au explicat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.