Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Un nou favorit în cursa pentru funcţia de comisar european din partea României

romania ue comisia europeana

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aceasta urmează să negocieze cu statele membre numele şi portofoliile din viitoarea Comisie. Din partea României au fost vehiculate mai multe nume, însă surse politice precizează pentru STIRIPESURSE.RO că în cursă există un nou favorit.

Mai exact, o favorită. Potrivit surselor politice, cele mai mari şanse le are în acest moment Luminiţa Odobescu, actual ambasador al României la Uniunea Europeană.  Aceasta se bucură de o imagine pozitivă, fiind apreciată atât de premierul Viorica Dăncilă, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Oficialilor români li s-ar fi transmis de la Bruxelles, potrivit surselor politice şi diplomatice, că desemnarea unei femei pentru funcţia de comisar european ar creşte şansele României la obţinerea unui portofoliu important.

Luminiţa Teodora Odobescu este reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană din 2015. Anterior a fost sonsilier de stat pentru afaceri europene și politică externă la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta, secretar de stat MAE şi director în MAE.

Luminiţa Odobescu a fost apreciată şi de oficialii europeni pentru munca depusă în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE. Ambasadorul a fost prezent la ceremonia de încheiere a preşedinţiei, organizată la Ateneu, şi a luat cuvântul imediat după Viorica Dăncilă, în condiţiile în care miniştrii Teodor Meleşcanu şi George Ciamba au fost absenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.