Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, replică FERMĂ pentru Iohannis cu privire la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE

Inquam Photos / Octav Ganea
george ciamba

Noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care şi-a preluat mandatul miercuri, a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Ciamba a preluat coordonarea întregului proces de pregătire privind exercitarea de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

ATENȚIE! Sunt vizați clienții Băncii Transilvania - Se APLICĂ din ianuarie 2019


El a subliniat "importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, care va acţiona ca partener european dedicat consolidării proiectului european", punctează MAE. 

George Ciamba a arătat că echipa Ministerului Afacerilor Externe pe care o conduce are resursele şi capacitatea de a asigura o preşedinţie de succes a Consiliului UE în primul semestru al anului viitor. 

Ministrul delegat a evidenţiat că mobilizarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite se bucură de susţinerea tuturor factorilor de decizie la nivel naţional.

Precizarea MAE vine după ce preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Cabinetului Dăncilă, în frunte cu premierul, aflaţi la ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba, că încă se poate o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE, asta după ce în ultimele zile a spus că nu suntem pregătiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.