Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier al Moldovei cheamă FMI la Chișinău

valeriu strelet

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a anunţat vineri că a adresat o scrisoare Fondului Monetar Internaţional prin care a solicitat trimiterea de urgenţă a unei misiuni a instituţiei financiare internaţionale la Chişinău.

Anunţul a fost făcut în cadrul primei şedinţe a noului cabinet de miniştri, care a avut loc la doar o zi după învestirea sa de către parlamentul Republicii Moldova, precizează Radio Chişinău.

Valeriu Streleţ, care a declarat anterior că una din priorităţile guvernului său este relansarea negocierilor cu FMI, a precizat că misiunea va avea scopul să negocieze cu autorităţile de la Chişinău un nou acord de împrumut pentru Republica Moldova, în condiţiile unui deficit bugetar pronunţat.

Sursa citată aminteşte că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional urma să vină în Republica Moldova la mijlocul lunii iunie, într-o misiune de monitorizare, însă vizita a fost anulată ca urmare a demisiei fostului premier Chiril Gaburici. Lipsa unui acord cu FMI în privinţa unui nou program de împrumut a dus la blocarea unui sprijin bugetar important din partea UE, menit să ajute Republica Moldova să iasă dintr-o criză financiară acută, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.