Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier al Moldovei spune NU unirii cu România

moldova miting

Premierul de la Chişinău Valeriu Streleţ a respins luni posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, afirmând că un astfel de proces ar presupune costuri inacceptabile pentru cetăţenii români.

''Fraţii noştri de peste Prut au alte probleme'', a declarat Valeriu Streleţ în cadrul unei emisiuni, după cum transmite Europa Liberă. ''Au fost făcute anterior nişte calcule privind costurile unirii. Nu cred că sunt mulţi entuziaşti care ar vrea să accepte descreşterea nivelului de viaţă al unei familii din Bucureşti sau Piteşti, în favoarea unirii'', a adăugat el.

În legătură cu aceeaşi temă, premierul Valeriu Streleţ declara la 1 august, la două zile după învestirea sa în funcţie de către parlament, că subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu se află în acest moment nici pe agenda politică a Chişinăului şi nici pe cea a Bucureştiului.

"România este principalul nostru susţinător, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat", declara noul premier, citat de independent.md.

Europa Liberă aminteşte în context că un recent sondaj de opinie realizat în România arăta că aproape 68% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.