Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier desemnat al Letoniei renunță la încercarea de a forma un nou guvern: Trei potenţiali parteneri de coaliţie s-au retras de la negocieri

VideoHive
Letonia

Liderul Noului Partid Conservator leton, Janis Bordans, a renunţat miercuri la încercarea de a forma un nou guvern, după ce trei potenţiali parteneri de coaliţie s-au retras de la negocieri, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele Raimonds Vejonis l-a desemnat săptămâna trecută pe Janis Bordans în funcţia de prim-ministru, cu termen până pe 21 noiembrie să formeze un guvern în urma alegerilor din octombrie, din care a rezultat un parlament extrem de fragmentat, în care sunt reprezentate şapte partide.

'I-am spus preşedintelui că guvernul pe care intenţionam (să-l formez) nu este posibil în acest moment', a declarat Bordans pentru Reuters, după o întrevedere cu şeful statului.

Citeste si Un membru CSM acuză dezinformarea Comisiei Europene: Axarea, fără verificare, pe surse din România care trimit informații eronate este greșită

Bordans a discutat cu partidul populist KPV LV, cu formaţiunea Dezvoltare/Pentru, cu Alianţa Naţională şi cu Noua Unitate. Cu excepţia KPV LV, toate celelalte trei s-au retras de la negocieri, invocând lipsa de încredere reciprocă.

Janis Bordans se angajase să formeze un guvern care să lupte împotriva corupţiei şi să restabilească statul de drept în această ţară baltică cu 2 milioane de locuitori.

Partidul său a obţinut 13,6% din voturi în alegerile din octombrie.

Letonia depune eforturi pentru a-şi restabili reputaţia după o serie de scandaluri de corupţie şi spălare de bani.

Guvernatorul Băncii Centrale, Ilmars Rimsevics, este în aşteptarea procesului în care va fi judecat pentru primire de mită, iar una din cele mai mari bănci letone, ABLV, a intrat în lichidare în acest an după ce autorităţile americane au acuzat-o de spălarea unor mari sume de bani în beneficiul unor persoane din fosta Uniune Sovietică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.