Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul președinte al Israelului l-a sunat pe Iohannis: Israelul e prima țară care vaccinează copiii de peste 5 ani și dă a treia doză celor de peste 60 de ani

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Statului Israel, Isaac Herzog, la iniţiativa părţii israeliene, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, convorbirea se înscrie în dinamica "foarte bună" a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului preşedinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând "soliditatea" relaţiei bilaterale, cu caracter strategic, precum şi faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al ţării noastre în Orientul Mijlociu.

Citește și: ULTIMA ORĂ Israelul începe vaccinarea anti-COVID-19 și pentru copiii de peste 5 ani

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Administraţia Prezidenţială arată că, în cadrul discuţiilor, a fost reliefată relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene.

Citește și: Israelul începe vaccinarea cu a treia doză pentru persoanele de peste 60 de ani

Preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul "foarte bun" al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.

Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană.

Citește și: Paşaportul Verde anti-COVID intră din nou în vigoare în Israel. Urmează o decizie finală cu privire la a treia vaccinare

Totodată, preşedintele Statului Israel a exprimat apreciere faţă de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului, indică sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.