Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul preşedinte ANAD: Nicio faptă ce contravine Codului Mondial Anti-Doping, şi tuturor reglementărilor în vigoare, nu va fi băgată sub preş

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping, Ştefan Rohnean, a declarat, luni, că, în ceea ce priveşte principalul obiect al activităţii Agenţiei, respectiv prevenirea şi combaterea dopajului în sport, va continua linia toleranţei zero pentru dopaj. "Nicio faptă ce contravine Codului Mondial Anti-Doping, şi tuturor reglementărilor în vigoare, nu va fi băgată sub preş, nu va fi trecută cu vederea", a spus el, informează News.ro.

Rohnean, care a fost numit săptămâna trecută în locul lui Cristian Balaj, plecat preşedinte la CFR Cluj, i-a mulţumit fostului arbitru pentru că "a lăsat în urmă nu doar o echipă excelentă, ci şi o serie de acte normative care armonizează legislaţia naţională cu cele mai actuale reglementări internaţionale în materie (Codul Mondial Anti-Doping, Convenţia Internaţională Împotriva Dopajului în Sport a UNESCO şi Convenţia Anti-Doping a Consiliului Europei).

"De asemenea, îi mulţumesc pentru injecţia de capital – atât uman, cât şi material, realizată în Agenţie, în principal cu fonduri europene. Este cunoscut faptul că în mandatul său, ANAD a devenit beneficiara unui proiect cu un buget în valoare totală de 12.972.553,40 lei, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Capacitate Administrativă (POCA) şi din bugetul de stat. (Valoarea totală a proiectului este de 12.972.553,40 de lei, din care 10.894.851,40 lei cofinanţare asigurată de Uniunea Europeană şi 1.818.250,83 lei finanţare nerambursabilă din bugetul naţional). Acest proiect este în plină desfăşurare şi mă voi asigura că este dus la bun sfârşit, iar demersurile de atragere şi pe mai departe a finanţărilor din fonduri europene vor continua.

În ceea ce priveşte principalul obiect al activităţii Agenţiei, respectiv prevenirea şi combaterea dopajului în sport, voi continua linia toleranţei zero pentru dopaj. Nicio faptă ce contravine Codului Mondial Anti-Doping, şi tuturor reglementărilor în vigoare, nu va fi băgată sub preş, nu va fi trecută cu vederea. Alături de echipa ANAD, îmi propun să fiu garantul transparenţei în ceea ce priveşte cazurile de dopaj din sportul românesc şi sper ca întreaga suflare sportivă (şi nu numai), să îmi fie alături.

De acelaşi sprijin sper să mă bucur, alături de echipa Agenţiei Naţionale Anti-Doping şi în ceea ce priveşte cealaltă componentă a activităţii noastre, respectiv prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante. Vă asigur că în mandatul meu, atentatele la sănătatea sportivilor – de orice nivel – nu vor fi tolerate şi că voi face tot ce îmi stă în puteri să promovez un sport curat, liber de orice ingerinţe", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.