Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul prim-ministru NU știe când vom avea buget, deși s-au depășit termenele legale: 'În prima parte a anului viitor'/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Premierul Florin Cîțu nu a fost în stare, în prima sa declarație de presă după votul de învestire, să ofere un termen clar pentru adoptarea bugetului, deși, potrivit legii, Legea bugetului pentru anul 2021 trebuia să fie adoptată înainte de finalul anului.

„Proiectul de buget trebuie să fie gata in prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce știm foarte bine este că țintim un deficit bugetar in jur de 7% sau mai bine. Așteptăm să avem estimarile Comisiei naționale de strategie si prognoză. După aceea putem să vorbim și de ceilalți indicatori macroeconomici”, a declarat Cîțu.

Conform legii, Comisia Naţională de Prognoză trebuia să elaboreaze prognoze de toamnă în vederea conceperii bugetului pe 2021 până la data de 1 noiembrie. Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale de stat trebuie adoptate până la 15 decembrie, depășirea acestui termen însemnând intrarea în procedură de urgență. Dacă se intră în noul an fără buget, se mențin prevederile bugetului anterior, cu limite lunare de cheltuieli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.