Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul proprietar al fostului ArcelorMittal Galați, anunț INCENDIAR în prezența reprezentanților Guvernului

arcelor

Noul proprietar al fostului ArcelorMittal Galați, preşedintele companiei Liberty House, Sanjeev Gupta, spune că are planuri mari pentru combinat. Sanjeev Gupta mai spune că sunt multe dificultăți, între care prețurile la energie.

Noul proprietar al combinatului siderurgic gălățean, preşedintele companiei Liberty House, Sanjeev Gupta, se află joi la Galați, la ceremonia de inaugurare a operațiunilor Liberty la Combinatul Siderurgic de la Galați, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT la adresa PSD, după ce impozitarea pensiilor speciale a trecut de Senat: Trădătorii voștri sunt Dăncilă, Teodorovici și Fifor

„Am planuri mari pentru combinat. Cândva combinatul era unul dintre cele mai mari din Europa și merită să revină în poziția aceea (...) Nu este o provocare simplă, avem multe dificultăți, cum ar fi prețurile la energie, ceea ce se discută intens cu Guvernul, iar sprijinul lor este confirmat prin prezența domniilor lor aici (...) Suntem o companie privată și de familie. Tatăl și bunicul meu m-au învățat ceea ce știu, la fel voi face cu copiii mei. Investițiile nu sunt pe termen scurt, vor fi pentru următoarele generații. Noi nu am vândut niciodată unitățile pe care le-am cumpărat. Tatăl meu este aici, fratele meu, sora mea și copiii mei sunt aici, tocmai pentru a da continuitate acestei afaceri de familie”, a declarat omul de afaceri Sanjeev Gupta.

La ceremonia de la Galați a participat și ministrul Radu Oprea care i-a înmânat lui Gupta o scrisoare din partea premierului Viorica Dăncilă.

„I-am înmânat din partea doamnei Dăncilă o scrisoare prin care doamna premier reiterează sprijinul Guvernului pentru investițiile străine. Ce se întâmplă acum la Galați este o mare șansă pentru combinat, implicarea Guvernului este un fact. Avem un grup de lucru, vrem să facem o poveste de succes din această investiție. Este o investiție importantă pentru Galați și pentru România. Povestea lui Gupta este o inspirație pentru investitorii români, este un model de care noi avem nevoie”, a spus Radu Oprea, ministrul pentru IMM-uri.

Ceremonia de la Galați marchează, în mod simbolic, schimbarea proprietarului combinatului gălățean. Grupul Britanic Liberty a finalizat încă de anul trecut achiziția colosului industrial deținut

de ArcelorMittal, dar schimbarea de proprietar a avut nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Combinatul gălățean a fost vândut grupului Liberty la pachet cu unitățile ArcelorMittal din Ostrava din Republica Cehă, Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Tranzacția a majorat capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 18 milioane de tone pe an. Noul proprietar al combinatului este omul de afaceri Sanjeev Gupta, un britanic cu origini indiene, fondatorul şi preşedintele executiv al companiei Liberty House. Acesta mai conduce Gupta Family Group care are peste 14.000 de angajaţi în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.