Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul PUG pentru Bucureşti ar putea fi gata în trei ani

constructii

Consilierul municipal Andrei Rigu (USR PLUS), membru al Comisiei de urbanism, apreciază că noul Plan Urbanistic General al Capitalei ar putea fi realizat în trei ani, în condiţiile în care proiectul va beneficia de alocările bugetare necesare, informează Agerpres.

Precizările vin în contextul în care miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei de urbanism din CGMB, a fost abordată situaţia elaborării PUG Bucureşti.

"Astăzi, în şedinţa Comisiei de urbanism din cadrul CGMB, am discutat situaţia elaborării PUG Bucureşti alături de primarul general, arhitectul şef şi arh. Tiberiu Florescu - managerul de proiect, conducătorul consorţiului care elaborează PUG-ul. Din păcate, contractul semnat în 2014 s-a derulat foarte dificil. După faza 1.1 prestatorul nu a mai primit din partea PMB nicio comandă pentru următoarele comenzi care sunt necesare pentru continuarea proiectului. Practic, prestatorul a lucrat doar patru luni din cele 41 prevăzute pentru că nu a fost solicitat. Astfel, din punctul de vedere al viziunii urbanistice generale suntem la stadiul anului 2000, chiar mai în urmă", a scris Rigu, pe Facebook.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

El a menţionat că, din punct de vedere urbanistic, Bucureştiul se află într-o "situaţie gravă" şi că este "esenţial" să fie găsite soluţii.

"Administraţiile PMB anterioare nu au continuat acest proiect pentru că au prioritizat PUZ-urile coordonatoare de sector. Care au numeroase probleme, dovedite în instanţă. Acestea nu sunt deloc o soluţie bună pentru o dezvoltare urbanistică sănătoasă a Bucureştiului. Soluţia pentru deblocarea situaţiei este alocarea bugetară pentru următoarele etape de elaborare ale PUG, care, din păcate, pare dificilă în actualul context al bugetului PMB. Chiar dacă s-ar aloca banii necesari, un termen foarte optimist pentru realizarea PUG este de 3 ani de zile. Totuşi, voi căuta soluţii pentru alocările bugetare minime pentru următoarea fază", se mai arată în postare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.