Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul șef al Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a ajuns la Chișinău. Primul mesaj după aterizarea la Chișinău

diez.md
Janis Mazeiks

Noul șef al Delegației UE în R.Moldova, Janis Mazeiks, a ajuns la Chișinău. Anunțul a fost făcut chiar de diplomatul letonian pe pagina sa de Facebook.

„Tocmai am aterizat la Chișinău, unde voi începe să lucrez în calitate de Ambasador desemnat al UE în Republica Moldova. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu oamenii și instituțiile din țară pentru a dezvolta relațiile și parteneriatul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a scris el.

De menționat că Janis Mazeiks a fost desemnat pentru această funcție încă la 2 iulie. Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

S-a lansat în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni. 3 ani a fost Reprezentantul Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. A fost șeful Departamentului organizații internaționale și drepturile omului.

În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În 2007-2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

În prezent, Janis Mazeiks este subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia, notează deschide.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.