Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul șef al IPJ Maramureș, numit după scandalul Cherecheș, dezminte un fake-news: Nu am fost audiat nici măcar ca martor în vreun dosar penal

Radu Pop
Foto: clujust.ro
Constantin Ilea comisar sef

Noul șef al IPJ Maramureș, numit după scandalul Cherecheș, dezminte un fake-news: Nu am fost audiat nici măcar ca martor în vreun dosar penal

Comisarul șef Constantin Ilea, adjunct al șefului IPJ Cluj, de ieri împuternicit ca șef al IPJ Maramureș, după scandalul Cherecheș, lămurește, pentru Clujust.ro, aspecte din trecut, scoase de la ”naftalină” ieri, odată cu numirea în noua funcție. De asemenea, spune ce urmează să facă la IPJ Maramureș.

Comisarul Ilea a spus din start că ”am mai clarificat aceste lucruri, dar nu au dat punctul meu de vedere. Nici ieri nu m-a contactat nimeni”

Mai întâi, în legătură cu așa-zisa implicare a lui în dosarele din 2014 ale fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și a șefului acestuia din urmă de cabinet, Răzvan Pop, comisarul a relatat: ”Eu nu am avut nicio calitate procesuală în niciunul dintre dosarele penale. Dacă vorbesc doi despre mine la telefon, nu înseamnă că e așa. Trebuie verificat. Nu am fost audiat nici ca martor în vreun dosar penal. Verificările interne au concluzionat că nu am comis nicio abatere disciplinară.”.

Întrebat dacă se cunoștea cu Răzvan Pop, noul șef IPJ Maramureș a răspuns: ”Ne cunoșteam ca șef de cabinet al președintelui CJ. Noi am avut la acel moment un proiect care a fost aprobat în cadrul CJ Cluj – prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică . Eu eram atunci șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Cluj.. A fost un proiect pentru întărirea capacității operaționale a serviciului ca furnizor de informații către CJ Cluj.

În legătură cu faptul că a condus o mașină furată, Constantin Ilea a explicat: ”Mașina a cumpărat-o soția mea pe cabinetul de avocatură, în urma unui anunț pe site-ul Autovit. Am contactat vânzătorul din Ilfov, eu am sunat căci soția nu se pricepe la mașini. Am negociat și a fost cumpărată la prețul pieței. Mașina era deja înmatriculată în România și a trecut de verificarea RAR., unde apar semnalări. După ce a fost înmatriculată pe cabinet, la o lună și jumătate, mașina a fost semnalată cu probleme, că era în leasing operațional Italia, iar italianul a vândut-o și ulterior a declarat-o furată. Firma a solicitat recuperarea mașinii. Membrii rețelei au așteptat să fie înmatriculată de o persoană terță, ca să o declare furată. Dosarul de tăinuire a fost deschis la IPJ Cluj pe persoana din Ilfov. Soția a fost cumpărător de bună credință, a fost martor în dsoar, iar mașina i-a fost lăsată de procuror în custodie. Apoi a fost ștearsă din baza de date cu semnalări.”

Ilea, despre permisul suspendat

Ilea a vorbit și despre faptul că nu demult i-a fost suspendat permisul după ce a fost prins de Radar circuând cu viteză pe raza unei localități din Cluj: ”Le-am spus (polițiștilor din echipajul cu radar – n.red) să-și facă datoria și apoi chiar i-am felicitat. Mi-a fost ridicat permisul. Se pare că și dacă procedezi corect, ai o problemă.”

Comisarul din Cluj este are împuternicire la IPJ Maramureș pe 6 luni, cu posibilitate de prelungire încă 6 luni. Ce măsuri va lua în noua funcție? ”Sunt împuternicit să evaluez situția operativă de aici, să propun în termen rezonabil măsurile cele mai bune pentru optimizare și pentru restabilirea unui echilibru atât în cadrul instituției, cât și în colaborarea cu alte instituții.” , a răspuns acesta.

Având în vedere funcțiile de conducere pe care le-a deținut în cadrul unui serviciu secret al MAI și în cadrul Poliției, l-am întrebat dacă trebuia monitorizat primarul Cătălin Cherecheș, aflat sub control judiciar, înainte de pronunțarea deciziei?

”Puteau fi luate mult mai multe măsuri pentru preîntâmpinarea fugii, în contextul dat.”, a răspuns scurt nou șef al IPJ Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.