Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul tip de rachete nord-coreene cu rază scurtă de acţiune nu reprezintă o ameninţare pentru Coreea de Sud

cdnph.upi.com
rachete

Noul tip de rachete nord-coreene cu rază scurtă de acţiune nu reprezintă o ameninţare pentru Coreea de Sud sau pentru Statele Unite şi nu le afectează postura defensivă comună, a apreciat vineri Comandamentul Forţelor Întrunite de la Seul (CFC), conform unui comunicat preluat de Yohnap, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord a lansat joi în Marea Japoniei două rachete cu rază scurtă de acţiune, din apropiere de oraşul Wonsan de pe coastă, a arătat statul-major sud-coreean (JCS). Ulterior, conducerea militară de la Seul a adăugat că este vorba despre "un nou tip de rachetă balistică cu rază scurtă", cu o traiectorie similară cu a rachetelor ruseşti Iskander. Ambele rachete au zburat circa 600 de kilometri, la o altitudine între 50 şi 60 de km, a precizat JCS. Parametrii au fost revizuiţi după analiză, faţă de distanţele de 430, respectiv 690 de kilometri estimate anterior.

"Aceste două rachete cu rază scurtă nu au reprezentat o ameninţare directă la adresa Republicii Coreea (de Sud - n. red.) sau a SUA şi nu au niciun efect asupra posturii noastre defensive", susţine CFC.

Într-un interviu acordat Fox News, preşedintele american Donald Trump susţinuse, de asemenea, că lansările au fost "mici". Yonhap apreciază că liderul de la Casa Albă a încercat astfel să menţină deschis dialogul cu Phenianul.

Coreea de Nord a confirmat vineri că a testat "o nouă armă tactică ghidată", sub conducerea liderului Kim Jong Un, şi că rachetele reprezintă "un avertisment solemn" către Coreea de Sud, împotriva dotării cu armament ofensiv şi a exerciţiilor militare comune cu SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.