Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic a câștigat US Open și rescrie istoria tenisului: a egalat un record incredibil/ Video

novak djokovic

Sârbul Novak Djokovic este noul campion de la US Open, după ce l-a învins în 3 seturi 6-3, 7-6, 6-3 pe rusul Daniil Medvedev.

Djokovic a câștigat titlul de grand slam cu numărul 24 și egalează astfel recordul deținut de legendara Margaret Court. În acest sezon, sârbul s-a impus în 3 din cele 4 mari turnee de grand slam: Australian Open, Roland Garros și US Open.

Sârbul a ratat doar titlul de la Wimbledon, acolo unde a pierdut dramatic finala cu Carlos Alcaraz. Dacă ar fi câștigat și Wimbledonul, Djokovic ar fi avut șansa de a face ”Marele Slam”, visul oricărui mare campion.

"Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil şi special", a spus Djokovici la ceremonia de înmânare a trofeului. "Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special. Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la şapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume şi să câştig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream. Dar apoi, când am reuşit, evident că am început să visez noi vise şi să îmi stabilesc noi obiective, noi ţeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simţit că am o şansă, că am o şansă la istorie - şi de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă".

După acest succes, Djokovic a redevenit liderul ierarhiei ATP.

După finală, Djokovici i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.