Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic ar putea reveni la Australian Open, după un scandal de proporții

Jucătorii ruși și belaruși vor putea concura la Australian Open în calitate de jucători neutri, în timp ce Novak Djokovic ar fi, de asemenea, binevenit să joace dacă va putea obține o viză, a declarat miercuri directorul turneului, Craig Tiley. La ediția de anul trecut, Novak Djokovic a fost interzis în Australia pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19, iar autoritățile i-au restricționat și dreptul de a obține viza până în 2025, însă Guvernul poate, în mod discreționar, să renunțe la această sancțiune.

Autoritățile din domeniul tenisului au interzis jucătorilor ruși și belaruși să participe la competițiile internaționale pe echipe după invazia Rusiei în Ucraina la începutul acestui an, dar le-au permis să concureze în cadrul turneelor obișnuite.

Grand Slamurile French Open și U.S. Open le-au permis să concureze ca neutri, deși Wimbledon a impus o interdicție totală.

„În acest moment, jucătorii ruși și bieloruși vor fi eligibili pentru a juca la Australian Open", a declarat Tiley reporterilor, citat de Reuters.

„Singura diferență va fi că ei nu pot reprezenta Rusia sau Belarus - nu pot evolua sub steagul celor două țări.

Ei nu pot participa la nicio activitate și nu li se va intona imnul Rusiei și trebuie să joace ca jucători independenți sub un nume neutru.

Dar vor fi bineveniți la Australian Open din ianuarie".

Tiley a declarat că Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, va fi, de asemenea, eligibil dacă va reuși să anuleze o interdicție de viză ca parte a deportării sale în ianuarie.

Sârbul a fost dat afară din țară pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19 și are interdicție de a reintra în țară până în 2025, deși guvernul australian poate renunța la interdicție la discreția sa.

Tiley a declarat că nu a avut niciun contact cu guvernul în legătură cu Djokovic și că organizatorii Australian Open nu pot face lobby în numele sârbului.

"În acest moment ... Novak și guvernul federal trebuie să rezolve situația și apoi vom urma orice instrucțiune după aceea", a declarat Tiley.

„Nu este o chestiune asupra căreia putem face lobby. Este o chestiune care rămâne cu siguranță între ei doi și apoi, în funcție de rezultatul acesteia, îi vom ura bun venit la Australian Open."

Djokovic, care a lipsit și de la US Open din cauza statutului său de vaccinare, a declarat luna trecută că așteaptă „vești pozitive" de la autoritățile australiene.

Cu toate acestea, fostul ministru australian de interne Karen Andrews, deputat de opoziție, a declarat săptămâna aceasta că se opune ridicării interdicției lui Djokovic de către guvern, spunând că ar fi o „palmă" pentru australienii care au fost vaccinați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.