Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic, în pericol să rateze US Open

O petiție care circulă pe internet solicită ca lui Novak Djokovic să i se permită să joace la US Open, dar sârbul pare ca va rata întregul set de turnee nord-americane pe hard, dacă nu se schimbă brusc protocoalele privind vaccinul COVID-19 în Statele Unite și Canada, notează news.ro.

Djokovic a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, dar câștigătorul a 21 de Grand Slam-uri rămâne deocamdată pe listele de înscriere pentru turneele ATP 1000 de la Montreal și Cincinnati, care servesc drept pregătire pentru Openul Statelor Unite de la New York din 29 august-11 septembrie.

În cazul US Open, care nu are un mandat de vaccinare, organizatorii au declarat anterior că, în conformitate cu regulamentul Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt înscriși pe tabloul principal în funcție de clasamentul lor cu 42 de zile înainte de prima zi de luni a evenimentului.

Organizatorii U.S. Open au mai spus că, deși nu au un mandat de vaccinare pentru jucători, vor respecta poziția guvernului american în ceea ce privește călătoriile în țară pentru cetățenii non-americani nevaccinați.

Fostul număr unu mondial Djokovic, al cărui site nu indică participarea la niciun eveniment viitor, a declarat săptămâna trecută că se pregătește pentru US Open ca și cum i s-ar permite să participe la ultimul Grand Slam al anului, deși nu este vaccinat.

Hashtag-ul #LetNovakPlay a circulat pe rețelele de socializare, în timp ce o mulțime de susținători ai lui Djokovic și-au exprimat sprijinul pentru un jucător care s-a apropiat la un singur turneu de recordul spaniolului Rafa Nadal, de 22 de titluri de Grand Slam, după triumful de la Wimbledon de luna trecută.

„Tenisul nu este interesant sau autentic atunci când cei mai buni nu au voie să concureze", a scris un utilizator de pe Twitter, în timp ce un altul a considerat că a câștiga un turneu în care Djokovic nu poate juca este mai puțin impresionant: „Va exista un semn de întrebare după numele câștigătorilor fiecărui turneu în care Novak nu are voie să joace!", a scris al utilizator.

O altă postare cu același hashtag l-a adus în discuție pe președintele american Joe Biden, care este complet vaccinat, dar care a fost testat pozitiv sâmbătă la doar trei zile după ce a ieșit din izolare după ce a fost testat pozitiv pentru prima dată pe 21 iulie.

"Biden, cvadruplu vaccinat, a fost testat din nou pozitiv la Covid. Dar Djokovic, nevaccinat și recuperat cu Covid, nu poate juca la US Open. Se pare că este un risc prea mare pentru sistemul de sănătate din SUA", se arată într-o postare.

O petiție online lansată în urmă cu o lună, care cerea ca Asociația de Tenis a Statelor Unite să colaboreze cu guvernul american pentru a-i permite lui Djokovic să participe la US Open, se apropia marți de obiectivul de 50.000 de semnături.

Atenția asupra statutului lui Djokovic înaintea unui turneu de Grand Slam este departe de a fi nouă, el neputând să-și apere nici titlul de la Australian Open în acest an, după ce a fost expulzat din țară din cauza statutului său de vaccinare, în luna ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.