Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Novak Djokovici este blocat pe aeroportul din Melbourne, nu i se permite intrarea în Australia

novak djokovici

UPDATE

Jucătorul a fost interogat într-o încăpere din aeroport. Locaţia lui actuală şi statutul vizei rămân neclare.

Știrea inițială

Novak Djokovici a aterizat recent la Melbourne, dar nu i s-a permis să intre în țară din cauza unei probleme cu viza. Într-o succesiune foarte ciudată de evenimente, numărului unu mondial nu i s-a permis intrarea în Australia în acest moment, deoarece echipa sa a solicitat o viză greșită.

Aparent, echipa lui Djokovici a solicitat pentru sârb un tip de viză care nu permite jucătorilor să intre în țară cu o scutire medicală, ceea ce o face inutilă. Poliția de frontieră a contactat apoi guvernul statului, după ce și-a dat seama că echipa lui Djokovici a depus un tip greșit de viză.

Citește și: Premierul australian bate cu pumnul în masă: 'Djokovic trebuie să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă'

Autoritățile federale au contactat oficialii statului Victoria, cerându-le să sprijine oficial solicitarea sa de intrare în țară. Practic, sârbul este acum blocat pe aeroportul din Melbourne, până când această problemă va fi rezolvată.

Totuși, conform publicației The Age, nu există nicio informație oficială cu privire la faptul dacă Djokovici poate sau va solicita o viză diferită și dacă o va obține.

La începutul zilei, premierul Morrison a confirmat că Djokovic va trebui să dovedească autorităților de ce nu a putut să se vaccineze și numai dacă o va face, i se va permite intrarea în țară. Între timp, ministrul interimar al sportului din Victoria, Jaala Pulford a scris pe Twitter:

„Actualizare cu privire la #AusOpen2022... Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic sprijin individual pentru cererea de viză pentru a participa la Grand Slam-ul Australian Open 2022".

Chiar dacă va rezolva problema cu viza, Djokovic mai are de demonstrat, încă o dată, că derogarea de care se bucură, privind vaccinarea, este demonstrată cu acte conforme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.