Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic, victorie fără emoții în primul tur la Roland Garros

novak djokovic

Novak Djokovic a început cu dreptul tentativa sa de a obține un record de 23 de titluri de Grand Slam, după ce sârbul a dispus luni, la Roland Garros, de Aleksandar Kovacevic cu 6-3, 6-2, 7-6(1) pe terenul Philippe Chatrier.

Kovacevic a început cu încredere debutul său pe tabloul principal de Grand Slam, dar nu a putut să-l țină în frâu pe mult mai titratul său adversar, după ce Djokovic a făcut primul break al meciului în game-ul al șaselea. În ciuda unei răsturnări de situație în setul al treilea, în care americanul a revenit de la 3-5 pentru a forța un tie-break, Djokovic a rezistat și a obținut o victorie în primul tur, în care a transformat cinci din cele 12 mingi de break și a reușit 41 de lovituri câștigătoare, față de 25 ale lui Kovacevic, conform Mediafax.

Kovacevic, numărul 114 mondial, care l-a idolatrizat pe Djokovic în copilărie și care a pozat cu sârbul când avea șapte ani, la US Open 2005, a arătat câteva mostre ale celui mai bun nivel al său de joc pe parcursul celor două ore și 26 de minute de joc. Cu toate acestea, el nu a reușit să fie la fel de consistent ca Djokovic de pe linia de fund.

În ciuda unei scăpări necaracteristice a lui Djokovic în setul al treilea, în rest, numărul 3 mondial a menținut un nivel ridicat pe tot parcursul victoriei sale.

De două ori campion la Roland Garros, Djokovic îl poate devansa pe Rafael Nadal în cursa pentru titlurile de Grand Slam cu al doilea triumf major al sezonului la Paris (el a triumfat și la Australian Open din ianuarie). Următoarea sa provocare în capitala Franței este o confruntare în turul al doilea cu maghiarul Marton Fucsovics, numărul 83 mondial.

O a treia victorie la Paris ar asigura, de asemenea, revenirea lui Djokovic pe locul 1 în clasamentul live ATP, de pe care a fost înlăturat de Carlos Alcaraz în urmă cu trei săptămâni. În vârstă de 36 de ani, Djokovic are acum 86 de victorii în meciuri la Roland Garros, al doilea după cele 112 ale lui Nadal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.