Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovici a fost eliminat la Shanghai și pierde locul I ATP

enational.ro
Novak Djokovici

Tenismenul sârb Novak Djokovici va pierde locul I ATP în favoarea spaniolului Rafael Nadal la 4 noiembrie, informează lequipe.fr.

Djokovici, deţinătorul trofeului, a fost eliminat, vineri, de grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 7 mondial, în sferturile de finală ale turneului de la Shanghai, cu premii de 7,4 milioane de dolari. Tsitsipas s-a impus cu scorul de 3-6, 7-5, 6-3, în două ore şi două minute.

În urma acestui eşec, sârbul va pierde 820 de puncte în clasamentul ATP şi va rămâne în clasamentul ce va fi publicat luni cu 9.545 de puncte. Nadal, locul 2 ATP, care nu participă la Shanghai, va avea 9.225 de puncte.

Cei doi jucători nu mai au turnee programate până la Mastersul de la Paris Bercy. În primul clasament după Paris, la noiembrie, Djokovici va pierde 600 de puncte aferente finalei jucate anul trecut, şi încă 1.000 de puncte, pentru finala de la Turneul Campionilor din 2018. Nadal nu are nimic de apărat până la finalul sezonului, astfel că şi în situaţia în care nu joacă la Bercy sau nu trece de primul meci va fi noul lider ATP.

Când va coborî de pe locul I ATP, Djokovici va avea 274 de săptămâni în fruntea ierarhiei jucătorilor profesionişti, în carieră. El va fi pe locul 3 în clasamentul "all-time", după elveţianul Roger Federer, cu 310 săptămâni, şi americanul Pete Sampras, cu 286.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.