Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novartis are în plan vânzarea diviziei de medicamente generice Sandoz

Novartis
Sandoz

Novartis a menţionat posibilitatea vânzării Diviziei de medicamente generice, Sandoz, şi a îmbunătăţit estimările privind veniturile pentru cele mai bune două medicamente ale sale, transmite Reuters, citat de agerpres.

"Novartis efectuează o revizuire strategică a diviziei Sandoz, în care vor fi explorate toate opţiunile, de la păstrarea afacerii la separare, pentru a determina cum putem cel mai bine maximiza valoarea pentru acţionarii noştri", a anunţat marţi gigantul farmaceutic elveţian, la publicarea rezultatelor financiare.

Mai multe amănunte privind procesul de revizuire vor fi date publicităţii până la finalul lui 2022.

În trimestrul trei din 2021, profitul operaţional ajustat a urcat cu 10%, la 4,47 miliarde de dolari, în urma vânzărilor mai ridicate ale medicamentului pentru artrită şi psoriazis Cosentyx şi al tratamentului pentru insuficienţă cardiacă Entresto.

Novartis a îmbunătăţit estimările privind vânzările Cosentyx la cel puţin şapte miliarde de dolari şi pentru Entresto la cel puţin cinci miliarde de dolari.

Vânzările în trimestrul trei au urcat cu 6%, la 13,03 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv, în timp ce venitul net a crescut cu 10%, la 3,83 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,7 miliarde de dolari.

Sandoz AG Elveţia, membră a Grupului Novartis, desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice şi este prezentă în România în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.