Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional, anunță MS

Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că, în acest moment, nu a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional, potrivit news.ro.

După ce România va adopta Decizia 2021/1073, va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare complete au trecut mai mult de 270 de zile.

"În acest moment, NU a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

După adoptarea de către Guvernul României a Deciziei (EU) 2021/1073 care vizează specificaţiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, România va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare completă au trecut mai mult de 270 zile", a transmis, marţi, MS, referitor la utilizarea certificatului electronic COVID-19 pentru călătoriile în statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Economic European (SEE) şi Confederaţia Elveţiană.

În ceea ce priveşte utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel naţional, reprezentanţii MS au arătat că aceasta va fi reglementată prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, anunţa că România se va alinia „curând” regulii europene care prevede că certificatul verde de vaccinare COVID îşi pierde valabilitatea la nouă luni de la completarea schemei de vaccinare dacă posesorul acestuia nu face şi doza booster.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.