Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu au ascultat de sfaturile papei și nu s-au protejat: Nouă episcopi catolici AU MURIT de COVID-19, în ultima săptămână

lumanare doliu

Deși refuză să poarte mască, papa Francisc militează, totuși, pentru respectarea normelor sanitare împotriva COVID-19. Însă, nu toți subalternii săi le aplică.

În ultima săptămână, nouă episcopi catolici au murit în întreaga lume, după ce au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Între 8 și 15 ianuarie, episcopi de pe trei continente au murit, ei având vârsta între 53 și 91 de ani. Cinci dintre episcopi au murit în Europa.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Patru episcopi ei au trecut la Domnul în aceeași zi, 13 ianuarie: arhiepiscopul Philip Tartaglia de Glasgow, care avea 70 de ani, episcopul Moses Hamungole de Monze, Zambia, care a murit la vârsta de 53 de ani, episcopul Mario Cecchini, de 87 de ani, de Fano, Italia, și cardinalul Eusébio Oscar Scheid, Arhiepiscop de Rio de Janeiro, Brazilia, în vârstă de 88 de ani. Mons. Tartaglia a fost depistat pozitiv cu Covid-19 după Crăciun și s-a autoizolat, dar Arhidieceza de Glasgow a subliniat că nu este clară cauza morții sale, scrie catholica.ro.

Clopotele au fost trase în Dieceza columbiană de Santa Marta pe 12 ianuarie, în memoria episcopului Luis Adriano Piedrahita Sandoval, în vârstă de 74 de ani, care a murit în 11 ianuarie, de complicații pe fond de Covid-19. Episcopul Cástor Oswaldo Azuaje de Trujillo, în vârstă de 69 de ani, a devenit primul episcop din Venezuela care a murit după ce a contractat virusul, tristul moment având loc pe 8 ianuarie.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Episcopul Florentin Crihălmeanu, de 61 de ani, păstorul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, România, a murit la 12 ianuarie. Eparhia l-a pomenit drept „un suflet atent, blând și smerit”. Episcopul polonez Adam Dyczkowski, emerit al Diecezei de Zielona Góra-Gorzów, a murit pe 10 ianuarie, la 88 de ani, iar arhiepiscopul italian Oscar Rizzato a murit la 91 de ani, pe 11 ianuarie. Mons. Rizzato a slujit în elemosineria papală sub Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea și sub Papa Benedict al XVI-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.