Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu doar în România - Elevii se descurcă tot mai greu la matematică. De vină e considerată pandemia

matematica

Copiii din familiile cu venituri mici din Anglia sunt mai în urmă la matematică decât erau înainte de pandemie, potrivit unui studiu.

Decalajul de performanță la matematică pentru elevii defavorizați din școlile primare a crescut de la o medie de 6,9 luni la 8,7 luni, potrivit studiului realizat de grupul de reflecție Education Policy Institute (EPI) și de firma de software Renaissance Learning, potrivit The Guardian.

Rezultatele la matematică sunt, de asemenea, în scădere în medie pentru toți elevii, a constatat studiul privind evaluările din școlile primare și secundare din anii 3-9. Potrivit studiului, această problemă echivalează cu o medie de patru luni de învățare pierdute în școlile secundare și de două luni în școlile primare.

Cum s-a ajuns la această concluzie

Studiul a fost realizat prin compararea evaluărilor Star Reading și Star Maths ale Renaissance din 2017-18 și 2022-23. Acesta oferă o dovadă suplimentară a impactului profund al Covid asupra copiilor vulnerabili al căror sprijin a fost deja redus de austeritate.

Geoff Barton, secretarul general al Asociației liderilor școlari și universitari (ASCL), a declarat: "Ambele părți au fost implicate în acest studiu: "Școlile au făcut tot ce au putut pentru a-i sprijini pe copii să recupereze învățarea pierdută în urma pandemiei, dar, după cum arată aceste rezultate, nu a fost o sarcină ușoară, iar în ceea ce privește matematica, acest lucru se datorează probabil faptului că lipsa unor elemente-cheie ale aritmeticii într-un stadiu timpuriu face ca progresul ulterior să fie mult mai dificil.

"Această analiză face și mai frustrant faptul că guvernul nu numai că nu a reușit să ofere suficiente investiții în redresarea educației de la bun început, dar acum scoate din priză programul național de meditații - care a fost programul său emblematic de redresare... Din păcate, guvernul a decis că este un caz de treabă făcută, când este foarte clar că nu este deloc așa."

A crescut și numărul elevilor defavorizați

Studiul a analizat, de asemenea, numărul de elevi eligibili pentru mese gratuite pentru cel puțin 80% din timpul petrecut în școală, pe care i-a clasificat ca fiind "dezavantajați în mod persistent". Proporția elevilor de vârstă primară din această categorie a crescut de la 8,9% înainte de pandemie la 13,3% în 2022-23.

Jon Andrews, șef de analiză și director pentru performanță și sisteme școlare în cadrul EPI, a declarat "Această ultimă analiză pune și mai mult în lumină impactul disproporționat pe care pandemia Covid-19 l-a avut asupra rezultatelor elevilor defavorizați, agravând inegalitățile deja grave. Aceste inegalități ar trebui să reprezinte o preocupare semnificativă pentru factorii de decizie politică și furnizorii de educație.

"Rezultatele mult mai slabe ale elevilor care se confruntă cu un dezavantaj persistent ne reamintesc importanța abordării sărăciei în rândul copiilor ca fiind o cauză principală a decalajelor în ceea ce privește rezultatele academice."

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație a declarat "Știm că pandemia a avut un impact semnificativ asupra educației la nivel mondial, motiv pentru care am pus la dispoziție 5 miliarde de lire sterline începând cu 2020 pentru inițiative de redresare a educației, inclusiv programul național de meditații.

"Vedem în mod constant succesul reformelor noastre. Anglia s-a clasat pe locul 11 în lume la matematică, față de doar 27 în 2009, iar în luna mai copiii noștri de vârstă primară au ocupat locul patru în lume la citire - ceea ce îi face cei mai buni cititori din lumea occidentală."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.