Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU e glumă: România EXPORTĂ JUSTIȚIE în domeniul combaterii corupției și terorismului

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit joi cu preşedintele Consiliului Reprezentanţilor din Republica Irak, Saleem Abdullah Al-Jubouri, context în care au discutat despre solicitarea preşedintelui Parlamentul irakian de a primi sprijin din partea autorităţilor de la Bucureşti pentru prevenirea şi combaterea terorismului şi a corupţiei.

"În cursul zilei de marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au primit vizita delegaţiei Consiliului Reprezentanţilor din Republica Irak, condusă de domnul Saleem Abdullah Al-Jubouri", se arată într-un comunicat la Ministerului Justiţiei (MJ).

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

În cadrul întâlnirii a fost reliefată dorinţa comună de colaborare dintre cele două state, prin intensificarea legăturilor între instituţiile publice, inclusiv în ceea ce priveşte domeniul justiţiei.

"Considerând că Irakul a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, unde parteneriatele cu prietenii Irakului sunt cele mai importante, Preşedintele Parlamentului irakian a solicitat expertiza României şi sprijinul autorităţilor de la Bucureşti atât pentru prevenirea şi combaterea terorismului şi a corupţiei, cât şi pentru întărirea capacităţii instituţionale a Irakului în domeniul legislativ, în scopul asigurării dreptăţii sociale", se precizează în comunicat.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

În acest context, arată sursa citată, Tudorel Toader a adresat omologului său din Irak, prin intermediul delegaţiei parlamentare, invitaţia de a efectua o vizită în România pentru a discuta punctual toate măsurile necesare pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, inclusiv posibilitatea încheierii unui Memorandum de Înţelegere şi a unui tratat de transferare a persoanelor condamnate.

MJ precizează că partea română rămâne interesată şi de încheierea unui acord privind asistenţa judiciară internaţională în materie penală, dar şi de unul privind extrădarea, urmând ca în perioada următoare să se realizeze, la nivel tehnic, un schimb de informaţii privind legislaţia penală aplicabilă, în vederea analizării acesteia.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

La întâlnire au mai luat parte Ambasadorul României la Bagdad, Iacob Prada, şi cel al Irakului la Bucureşti, Hussain Taha Hassan Sinjari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.