Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU e glumă! Ultima mare GRIJĂ a Consiliului European sunt TROTINETELE: 'O conspirație a tăcerii, ne îngrijorează mult'

Lime
trotineta electrica

Controalele și legislația în privința bicicliștilor și a celor care conduc trotinetelor trebuie înăsprite, a declarat reprezentantul Consiliului European pentru Siguranța Transportatorilor, Antonio Avenoso, care precizează că reglementarea circulației trotinetelor reprezintă una dintre preocupări.

Prezent la o dezbatere pe tema consumului de alcool la volan și a siguranței în trafic, Antonio Avenoso, reprezentantul Consiliului European pentru Siguranța Transportatorilor, a declarat că este nevoie de înăsprirea legislației și a controalelor în ceea ce-i privește pe bicicliști și, mai nou, și pe cei care conduc trotinete.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire explozivă! Cum a încasat Liviu Dragnea marea lovitură

"Recunosc că situația este diferită în diverse țări membre, o conspirație a tăcerii, dacă ești ciclist nu ești verificat, controlul nu e strict, dar sunt de acord că dacă iei bicicleta, ești participant activ și trebuie să fii treaz. Unele țări verifică, nu este ușor. Vine și asta. Reglementarea trotinetelor ne îngrijorează mult, pentru că merg rapid în trafic. Ar trebui să aibă căști, au viteză mare, dar nu e legislație deloc. Progresul tehnic a fost rapid și a devansat legislația, dar suntem conștienți de asta", a declarat Antonio Avenoso, reprezentantul Consiliul European pentru Siguranța Transportatorilor.

Pe de altă parte șeful Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, chestorul Florentin Brăcea, a declarat că în țară există sancțiuni pentru bicicliștii care consumă alcool și sunt desfășurate frecvent acțiuni de conștientizare, cu precădere în mediul rural.

Citește și: Discuție în Guvern! Ce se întâmplă cu sistemul de asigurări sociale de sănătate

"Dacă a băut, nu trebuie să se suie pe bicicletă. Accidentele cu bicicliștii sunt pe locul 4 la nivel național, este o problemă în toată țara. Acolo este clar că se simte nevoie de educație în mediul rural, de conștientizare. S-au aplicat sancțiuni în teritoriu, dar el tot se suie pe bicicletă. Deci ce facem: facem un studiu, acțiuni în mediul rural. Le-am dat în mediul rural veste reflectorizante să fie mai vizibili. Feedback-ul a fost pozitv", a declarat Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

Citește și: A ieșit la iveală! Ce avere are Lia Olguța Vasilescu și unde a lucrat înainte să intre în politică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.