Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU e nevoie de vaccin: specialiștii AU GĂSIT MEDICAMENTE care vindecă coronavirusul și la prețuri sub un dolar

realitatea.net
farmacie medicamente

Vin vești bune de la specialiști. Ar putea să nu mai fie nevoie să așteptăm producerea unui vaccin care să ne scape de coronavirus. Nouă medicamente aflate în studii clinice pentru COVID-19 ar putea avea variante generice. Cel mai ieftin medicament pentru COVID-19 ar putea fi clorochina, dar și antiviralele sunt o soluţie pentru stoparea epidemiei mai rapidă decât vaccinul.

Medicamentele pentru COVID-19 ar putea fi folosite de la preţuri mai mici de un dolar, arată un studiu publicat în Jurnalul Eradicării Virusurilor, citat de Bloomberg. Este vorba despre medicamente care îşi vor dovedi eficienţa în urma studiilor clinice care sunt în lucru, printre care şi hidroxiclorochina şi remdesivirul.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

În următoarele trei luni sunt aşteptate rezultatele mai multor tratamente pentru COVID-19, făcute cu nouă medicamente deja existente pe piaţă. Pentru cele care au rezultate bune ar putea fi făcute variante de medicamente generice, cu preţuri între 1 şi 29 de dolari pentru un tratament, care să fie disponibile în întreaga lume.

„Avem urgentă nevoie de acces în întreaga lume la tratamente antivirale eficiente, pentru a da stopa epidemia în următoarele 18 luni, până când va fi produs un vaccin. Ştim deja cum să producem în masă şi să distribuim medicamente low-cost, pentru tratamentul HIV, al tuberzulozei şi malariei. Este momentul să multiplicăm aceste poveşti de succes pentru coronavirus, dar de data aceasta mult mai rapid”, a declarat Andrew Hill, cercetător în faramacologie la Universitatea Liverpool, co-semnatar al materialului.

Costurile minime de producţie au fost calculate în funcţie de preţurile substanţelor active.

Preţurile estimate de cercetători sunt:

Clorochină-0,30 dolari;

Hidroxiclorochină - un dolar

Azitromicină - 1,40 dolari

Lopinavir/Ritonavir - 4 dolari

Sofosbuvir/Daclatasvir - 5 dolari

Remdesivir - 9 dolari

Faviparavir - 20 de dolari

Pirfenidonă - 31 de dolari

Tocilizumab - n/a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.