Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu există dovezi de sterilizare forţată a unor femei migrante în SUA, spune ministrul mexican de externe

The Hill
sua mexic

Ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard a declarat joi că guvernul nu a găsit încă nicio dovadă privind sterilizarea forţată a unor femei mexicane în facilităţi de detenţie a migranţilor în Statele Unite, relatează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Comentariile intervin după ce oficiali americani din domeniul imigraţiei au declarat mai înainte în această lună că un organism federal de supraveghere va investiga plângerile unei asistente dintr-un centru de detenţie pentru migranţi în statul Georgia care pretinde că mai multe deţinute au fost supuse la histerectomii şi alte proceduri ginecologice.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Ebrard a declarat reporterilor că 20 din 24 de femei mexicane din centrele de detenţie în statele americane Georgia şi Texas au fost intervievate şi niciuna dintre ele nu a fost supusă unor astfel de proceduri.

El a adăugat totuşi că o anchetă este în curs de desfăşurare, în timp ce este nevoie ca mai multe femei să fie intervievate.

La începutul acestei săptămâni, oficiali mexicani au anunţat că vor intervieva cel puţin şase femei care ar fi fost supuse unor proceduri medicale necorespunzătoare, inclusiv histerectomii - îndepărtarea chirurgicală a uterului.

Ebrard a descris atunci un astfel de abuz potenţial ca "inacceptabil" şi a spus că, dacă procedurile ar fi confirmate, vor trebui luate măsuri, fără a da detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.