Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu mai am dureri!' - Experiența unui pacient cu un diagnostic grav

Radu Pop

Tumorile vertebrale se manifestă prin dureri intense de spate, în special la nivelul coloanei lombare, unde se formează cel mai des. În timp, tumorile pot să producă tasări vertebrale, care agravează simptomele, astfel încât bolnavul nu se mai poate deplasa din cauza durerii și ajunge imobilizat la pat. În această situație s-a aflat și Ionel, care a venit pentru o consultație de neurochirurgie la Dr. Dan Benția, medic primar la Spitalul Clinic SANADOR.

Durerile pe care le avea pacientul erau atât de puternice, încât acesta nu mai putea nici măcar să stea în picioare, iar tratamentele pe care le-a urmat s-au dovedit a fi ineficiente. Diagnosticul primit a fost unul grav: tasări multiple pe os patologic tumoral la 5 niveluri. Singura soluție era vertebroplastia percutanată, o intervenție chirurgicală minim invazivă, care presupune injectarea unui ciment special în vertebrele tasate, pentru a le consolida.

Operația de vertebroplastie a fost una complexă, intervenindu-se pe 5 niveluri vertebrale. Intervenția chirurgicală realizată de Dr. Dan Benția, medic cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale, a durat două ore și s-a încheiat cu succes.

Recuperarea a fost rapidă, pacientul a fost externat chiar a doua zi, iar acum se bucură din nou de activitățile care îi fac plăcere. „Rezultatele sunt bune, se vede clar o îmbunătățire. Nu mai am dureri! Pentru mine, domnul Dr. Dan Benția a fost cel mai bun. Este inimos și deosebit”, mărturisește Ionel.

Pacientul a revenit pentru control și investigații imagistice la Spitalul Clinic SANADOR, radiografia și examenul CT vertebral demonstrând că rezultatele intervenției sunt de durată, vertebrele fiind corect poziționate. În plus, pentru că vertebroplastia se realizează minim invaziv, bărbatul nu a rămas cu cicatrici în urma intervenției.

Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR oferă servicii complete pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor creierului și coloanei vertebrale. Departamentul beneficiază de cele mai avansate tehnologii medicale și chirurgicale și de implicarea unor medici cu experiență îndelungată. Ori de câte ori este posibil, neurochirurgii folosesc proceduri minim invazive, care permit o recuperare mai ușoară a pacientului și implică un risc redus de complicații.

Intervențiile chirurgicale de înaltă performanță se realizează la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul unor echipamente ultraperformante și tehnologii de top. Spitalul are în dotare două microscoape operatorii Seiss Kinevo 900 și sistemele de neuronavigație cerebrală și spinală Medtronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.