Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu mai așteaptă măsurile Guvernului! Cinci spitale și două instituții propun un proiect de gestionare a crizei COVID

Facebook
covid 19 coronavirus

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, în parteneriat cu cinci spitale din judeţ, care tratează bolnavi de COVID-19, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), va depune un proiect, în valoare de aproape 45 de milioane de lei, pentru finanţare din fonduri europene, în vederea achiziţionării de aparatură medicală şi materiale sanitare de protecţie necesare în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Agerpres.

Citește și: Românii, DISPERAȚI după criza COVID! Se simte criza economică: creștere spectaculoasă a numărului de aplicări pentru joburi

O hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat în acest sens a fost adoptată vineri, în şedinţa ordinară a CJ Braşov, unităţile sanitare partenere fiind Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel de Pneumoftiziologie, Psihiatrie şi Neurologie, cel de Obstetrică-Ginecologie şi cel pentru Copii.

Proiectul, denumit "Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în judeţul Braşov", ar urma să fie finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa prioritară privind protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19.

"Având în vedere atenţionările experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind posibilitatea foarte ridicată de a exista un al doilea val al pandemiei de COVID-19, precum şi situaţia recentă din China, unde o altă provincie a intrat în carantină din cauza unor noi focare de coronavirus, considerăm necesară dotarea urgentă cu echipamentele solicitate de SCJU Braşov, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Dr. I.A Sbârcea' şi DGASPC, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie în cazul în care, o dată cu venirea sezonului rece - propice răspândirii virusului, o să apară un alt val de infectări", se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre adoptat.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a precizat, în cadrul şedinţei, că, din suma de 44,9 milioane de lei, până la ora actuală, au fost cheltuiţi deja 17,1 milioane de lei pentru echipamente medicale şi materiale sanitare, iar 27,7 milioane de lei sunt destinaţi dotării secţiei ATI de la SCJU.

Totodată, consilierii judeţeni braşoveni au adoptat, vineri, un proiect prin care de la bugetul judeţului se va asigura o cofinanţare de minimum 10% pentru echipamentele medicale pe care SCJU Braşov vrea să le cumpere printr-un program al Ministerului Sănătăţii. Valoarea totală a acestor echipamente, conform solicitării SCJU Braşov, este de 3,3 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.