Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Glad Varga, deputat PNL: Nu mai e nevoie de PUZ pentru contructia de parcuri fotovoltaice

adevarul.ro
parc fotovoltaic

Începând de anul acesta, regimul de construire a unor obiective de investiţii de interes actual pe terenurile agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate,  având categoria de folosință arabil, pășune, vii și livezi s-a modificat prin Legea nr. 21/2023.

Astfel, de acum înainte, se emit autorizații de construire fără elaborarea, avizarea și aprobarea, în prealabil, a unei documentații de amenajare a teritoriului și/sau a unei documentații de urbanism pentru orice obiectiv specific producerii de energie electrică din surse regenerabile: capacități de producție a energiei solare, energiei eoliene, energiei din biomasă, biolichide și biogaz, unități de stocare a electricității, stații de transformare sau alte sisteme similare care se pot amplasa pe terenurile agricole situate în extravilan, în suprafață de maximum 50 ha, anunță Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Măsura vizează sprijinirea investiţiilor de producere a energiei din surse regenerabile şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor PNRR destinate acestui scop, eliminarea PUZ-ului micşorând perioada de dezvoltare a unor astfel de proiecte cu până la 9 luni.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.