Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu scăpăm de pandemie! Avertisment sumbru din China: un nou tip de coronavirus cu rată mare de deces și infecție

Radu Pop
timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Un grup de oameni de știință chinezi avertizează acum despre un nou tip de coronavirus – NeoCoV – care are o rată potențial mare de deces și infecție. Potrivit unui raport Sputnik, virusul NeoCov a fost descoperit în Africa de Sud și se pare că este legat de sindromul respirator din Orientul Mijlociu MERS-COV, informează Blacknews.ro.

NeoCoV a fost găsit pentru prima dată la lilieci în Africa de Sud și apoi s-a răspândit printre animale, potrivit raportului Sputnik. Un nou studiu a susținut recent că o mutație ar putea duce la transmiterea virusului de la animale la oameni.

Studiul a constatat că NeoCoV și ruda sa apropiată, PDF-2180-CoV, au capacitatea de a folosi unele tipuri de enzimă de conversie a angiotensinei2 (ACE2) și ACE2 umană pentru a pătrunde în organism.

Cercetătorii au insistat că o mutație ar putea duce la transmiterea virusului la celulele umane.

Dezvăluirea surprinzătoare a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea Wuhan și Institutul de Biofizică al Academiei Chineze de Științe. Noul studiu nu este încă revizuit de către colegi și a fost lansat într-un preprint pe bioRxiv.

Sputnik i-a citat pe oamenii de știință din Wuhan spunând că NeoCoV poartă cu el o rată de mortalitate ridicată potențial combinată a MERS-CoV (unde unul din trei persoane infectate mor în medie) și rata ridicată de transmitere a actualului coronavirus SARS-CoV-2.

Reacționând la constatările noului studiu, cercetătorii ruși de la Centrul de Cercetare de Stat al Virologiei și Biotehnologiei Vector Russian au spus că sunt la curent cu cercetările chineze asupra coronavirusului NeoCoV.

Aceștia au adăugat însă că datele nu dezvăluie apariția unui nou coronavirus care ar putea fi transmis în rândul oamenilor și au cerut un studiu mai aprofundat în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.