Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu se mai termină coșmarul în Grecia: furtuna Elias a făcut ravagii/ Video

Captura video
furtuna Elias

Noi inundaţii au avut loc miercuri în centrul Greciei, pentru a doua oară în această lună, oraşul Volos fiind puternic afectat. Luna trecută, o furtună s-a soldat cu moartea a 17 persoane şi a provocat pagube importante, relatează AFP. De asemenea, în timpul verii, Grecia a fost afectată de incendii puternice de pădure, care au afectat zone foarte întinse, informează News.ro.

Autorităţile au instituit stare de urgenţă în Volos, un oraş cu aproape 140.000 de locuitori, în contextul în care o furtună numită Elias a ajuns pe uscat, transformând străzile în râuri.

Această furtună, a doua care loveşte ţara în trei săptămâni, a provocat deja inundaţii pe insula Evia, în apropiere de Atena. Satele din jurul oraşului Volos au fost evacuate.

La începutul lunii septembrie, centrul Greciei a fost devastat de ploile devastatoare ale furtunii Daniel, care au distrus culturile şi au ucis zeci de mii de animale într-o zonă care este inima producţiei agricole greceşti.

Ministrul agriculturii, Lefteris Avgenakis, a declarat miercuri că echipele de intervenţie au eliminat deja peste 180.000 de cadavre de animale şi păsări.

Printre culturile distruse se numără bumbacul, porumbul, grâul, merele şi kiwi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.