Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu se știe NIMIC SIGUR: Alexandru Rafila anunță că SPERĂ să trecem mai ușor peste valul cinci

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat speranţa ca patogenitatea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 să fie redusă şi ca valul cinci al pandemiei să poată fi depăşit "mai uşor" decât cel anterior, scrie Agerpres.

"Nu vom putea să opri creşterea numărului de cazuri, ci vrem să reuşim să oprim viteza de creştere. Populaţia rezidentă în România este de aproximativ 16 milioane de locuitori. Avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală, probabil că numărul lor este mult mai mare.

Citește și: VIDEO | Rafila prezintă o statistică-surpriză: Deși doar 1,8 milioane de români au avut oficial COVID, în realitate au fost 10 milioane de infectați

Multiplicarea care utilizată, de obicei, este cu 5, deci, probabil, sunt aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie, plus vaccinaţii. Sperăm să existe o patogenitate redusă (n.r. a variantei OMICRON) şi să trecem mai uşor peste valul cinci al pandemiei", a afirmat, joi, Rafila, după ce a vizitat Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (INBI) "Matei Balş", unde, în 29 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu. Rafila a făcut, din nou, un apel la necesitatea vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.