Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu toți românii știu schia: val de accidentări la munte în acest weekend; 11 persoane au avut nevoie de ajutor la Masivul Postăvaru

schi

11 persoane s-au accidentat duminică pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Salvamontiștii le-au acordat primul ajutor, iar cinci turiști au fost preluați de echipajele SMURD. Incidentele s-au produs duminică pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Salvamontiștii au intervenit de fiecare dată, iar turiștii cu răni grave au fost transportați la ambulanțele SMURD, relatează Mediafax.

„Astăzi, 17.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 11 cazuri în care turiștii s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Brașov. Dupa ce li s-a acordat primul ajutor, aceștia au fost transportați în siguranță la baza muntelui. Pentru cinci dintre persoanele accidentate a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD/SAJ, pentru investigații suplimentare”, au anunțat salvamontiștii brașoveni.

De la debutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 88 de cazuri. 89 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au solicitat evacuarea au fost salvate de salvatorii montani.

Accidentări și la stațiunea Durău

Un copil și un adult s-au accidentat grav după ce s-au răsturnat pe o sanie în timp ce se aflau pe o pârtie din stațiunea Durău. Salvamontiștii au acordat victimelor primul ajutor, apoi le-au transportat la ambulanțele sosite în zonă.

Salvamontiștii din Neamț au fost solicitați să intervină pentru salvarea a doua persoane accidentate grav pe pârtia de sanie din stațiunea Durău. Salvatorii au anunțat că este vorba despre un copil și un adult care s-au răsturnat cu sania.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

„Un adult și un copil au încercat să coboare împreună cu sania, nu au mai reușit să o controleze, răsturnându-se și accidentându-se grav în cădere. Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis. După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele două persoane accidentate la cele două ambulanțe SMURD și SAJ trimise pentru preluare”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu folosească improvizații în loc de sanie, să evite pantele înclinate și neamenajate și să nu utilizeze aceeași sanie în același timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.