Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD la funcţia de prim-ministru', spune Hunor după consultările de la Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
orban kelemen hunor

UDMR nu va constitui o majoritate în jurul candidatul PSD la funcţia de premier şi nici nu va propune un prim-ministru, spune preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, potrivit news.ro.

El s-a referit la Ludovic Orban, propus pentru această funcţie de către PNL. "Dacă el a avut 261 de voturi împotrivă, în mod logic şi raţional nu are cum să aibă poimâine 233 de voturi pentru, dar în România se mai întâmplă şi astfel de surprize", consideră Kelemen.

"Am spus că nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului Partidului Social Democrat la funcţia de prim-ministru. Este o chestiune pe care noi am spus-o şi ieri şi alaltăieri, votul pe moţiune de cenzură era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu era pentru un alt proiect politic.

Citeşte şi: AUDIERI MARATON la DIICOT în cazul clubului din Caracal folosit drept paravan pentru fapte de trafic de minori

Şi am spus că nu avem o propunere pentru funcţia de prim-ministru", a afirmat Kelemen Hunor, joi după-amiază, la ieşirea de la consultările cu şeful statului.

El a spus că modificarea sistemului privind locul unde votează cetăţenii nu se poate accepta.

"În România avem un sistem pentru alegeri parlamentare bazat pe liste judeţene, mandatele în fiecare judeţ sunt calculate în funcţie de numărul de locuitori din judeţul respectiv. Dacă fiecare votează acolo unde doreşte, se bulversează totul", a susţinut el.

Potrivit lui Kelemen, UDMR consideră că organizarea de alegeri anticipate în aceeaşi zi cu locale nu este constituţională.

"Aşteptăm desemnarea din partea preşedintelui. Dacă am înţeles bine de la colegii din Partidul Naţional Liberal, atunci propunerea lor a fost Ludovic Orban. Dacă el a avut 261 de voturi împotrivă, în mod logic şi raţional nu are cum să aibă poimâine 233 de voturi pentru, dar în România se mai întâmplă şi astfel de surprize", a afirmat Kelemen.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR susţine alegerile anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.