Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr alarmant de pacienţi cu COVID-19 internaţi în stare gravă la Boli Infecţioase, în Iași

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient spital bolnav terapie

Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, singurul spital de profil de grad I din zona Moldovei, se confruntă cu cel mai sumbru scenariu imaginat privind scenariul patru, având în ultima perioadă un număr foarte mare de pacienţi cu COVID-19 internaţi în stare gravă, a declarat, marţi, dr Florin Roşu, managerul instituţiei medicale, anunță Agerpres.

Potrivit medicului, în ultimele zile s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv la COVID-19.

"Toţi pacienţii care se adresează triajului spitalului prezentând forme severe, critice, ale COVID-19, necesită suport maxim din punct de vedere al oxigeno-terapiei. Aşa cum am mai spus, valul patru va fi valul persoanelor nevaccinate. De aceea revin cu îndemnul bazat pe date ştiinţifice indubitabile de a continua şi accelera campania de vaccinare. Desigur, aceasta urmând a fi dublată de păstrarea măsurilor de prevenţie. Presiunea asupra terapiilor intensivă este din ce în ce mai evidentă, iar vârsta persoanelor îngrijite în secţiile şi în terapiile intensive este în scădere. Se observă forme severe şi critice la persoane cu vârste fragede", a subliniat dr. Florin Roşu.

Unitatea medicală este construită în stil pavilionar şi are o capacitate de peste 230 de locuri. Cu excepţia cazurilor de HIV/SIDA, în această unitate medicală nu se mai internează decât persoanele confirmate pozitiv la COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.