Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr 'îngrijorător de mare' de evenimente montane în ultimele 24 de ore. Peste 40 de apeluri primite de Salvamont, 54 de persoane salvate

Salvamontisti

Salvamont România anunţă că, în ultimele 24 de ore, s-au primit 41 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, fiind un număr ”îngrijorător de mare” de evenimente montane. Astfel, au fost salvate 54 de persoane, din care 14 au fost predate echipajelor medicale pentru a fi transportate la spital.

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 41 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au arătat, duminică, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

Astfel, au fost primite 8 apeluri pentru Salvamont Neamţ, câte patru pentru Salvamont Prahova şi Salvamont Buşteni, respectiv pentru Salvamont Argeş, câte trei apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi pentru Salvamont Maramureş, câte două pentru Salvamont Borşa, Salvamont Bihor, Salvamont Sinaia şi Salvamont Zărneşti, precum şi câte un apel pentru Salvamont Prahova, Salvamont Gorj, Salvamont Harghita, Salvamont Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Vâlcea şi Salvamont Brezoi, Salvamont Dâmboviţa, Gorj, Harghita.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 54 de persoane, dintre acestea 11 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital. S-au primit şi 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, a menţionat sursa citată.

Salvamontiştii recomandă prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi amintesc că august este declarată Luna responsabilităţii pe munte, fiind luna în care se înregistrează cele mai multe şi mai grave accidente montane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.