Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr mare de incendii de vegetaţie de la începutul acestui an

botosaneanul.ro
incendiu vegetatie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui se confruntă cu un număr mare de incendii de vegetaţie de la începutul acestui an, au informat reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de ISU Vaslui, de la începutul anului au fost înregistrate în judeţ 26 de incendii de vegetaţie, în condiţiile în care în cursul anului trecut au fost în medie câte 15 astfel de situaţii de urgenţă pe lună.

"Toate incendiile înregistrate de la începutul lunii ianuarie a acestui an au avut drept cauză folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Majoritatea intervenţiilor au fost foarte dificile din cauza vântului puternic, care a dus la înteţirea flăcărilor, în două dintre cazuri, la Puieşti şi Vineţeşti, existând riscul ca focul să se extindă în vatra satului.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Pompierii au acţionat având drept prioritate limitarea extinderii acestor incendii", a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În urma celor 26 de incendii au ars peste 200 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş şi s-au degradat câteva zeci de hectare de livadă şi viţă-de-vie.

Reprezentanţii ISU Vaslui fac apel la populaţie să respecte măsurile transmise de autorităţi pentru limitarea numărului de incendii de vegetaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.