Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr maxim de echipaje înscrise în Competiţia Mondială de Descarcerare de la Târgu Mureş

vremeanoua.ro
echipaj descarcerare

La Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge), care va avea loc la Târgu Mureş în perioada 30 august - 3 septembrie, a fost înscris numărul maxim de echipaje prevăzut pentru această întrecere. 

"România va găzdui, în premieră, în perioada 30 august - 3 septembrie, Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat. Competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din fiecare ţară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani. La World Rescue Challenge 2017 de la Târgu Mureş va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiţie şi vor fi în jur de 600 de participanţi, atât pentru proba de descarcerare, cât şi pentru cea de traumă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea", maior Cristian Virag.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru Leu. Euro, în continuă CREŞTERE

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş s-au înscris echipe din Africa de Sud, Australia, Marea Britanie, Cehia, Brazilia, Irlanda, SUA, Canada, Portugalia, Franţa, Luxemburg, Slovenia, Columbia, Elveţia, iar echipajele vor fi formate din două persoane pe traumă şi din şase persoane pe descarcerare. 

Potrivit maiorului Virag, probele competiţiei de descarcerare constau într-o probă rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de 30 de minute. Competiţia de traumă care are o probă simplă standard de 10 minute şi o probă complexă cu două victime.

Citeşte şi: Noi probleme pentru Cristian Boureanu!Fostul deputat, DAT ÎN JUDECATĂ

Anul trecut, la World Rescue Challenge care a avut loc în Brazilia, pompierii şi paramedicii care au reprezentat România au obţinut în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă şi locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex. 

Deschiderea World Rescue Challenge este programată miercuri, de la ora 18,00, cu o paradă a echipelor participante, în centrul municipiului Târgu Mureş. 

Competiţiile propriu-zise se vor desfăşura în Parcul Municipal, începând de joi, între orele 8,00 - 19,00, pe parcursul întregii perioade, iar accesul publicului va fi liber.

Citeşte şi: Gheorghe Burnei produce REVOLTĂ în spital. Medicii AMENINŢĂ cu greva şi cu demisia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.