Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr RECORD de candidaturi la prezidențialele din Iran: Cine sunt concurenții lui Hassan Rohani

Red Pepper
Hassan Rohani

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, şi-a înregistrat vineri candidatura pentru alegerile prezidenţiale din mai, a anunţat televiziunea de stat iraniană, citată de Reuters. Rohani va candida pentru un nou mandat de patru ani după ce la alegerile din 2013 a obţinut o victorie covârşitoare angajându-se să scoată Republica islamică din izolarea diplomatică şi să promoveze o societate mai liberă.

Peste 860 de candidaţi şi-au înregistrat deja candidaturile pentru alegerile din 19 mai începând de marţi, când s-a dat startul înscrierii candidaţilor la sediul Ministerului de Interne de la Teheran. Perioada de cinci zile de înregistrare va fi urmată de analizarea candidaturilor de către o comisie care va decide dacă acestea îndeplinesc condiţiile necesare şi criteriile ideologice. Lista finală a candidaţilor ar putea fi făcută publică după câteva săptămâni, iar apoi candidaţii aprobaţi urmează să-şi lanseze campaniile naţionale, pe 11 mai, cu opt zile înaintea scrutinului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Observatorii se aşteaptă la o competiţie electorală în trei între actualul preşedinte, moderatul Hassan Rohani, clericul conservator Ebrahim Raisi - apropiat al ayatollahului suprem Ali Khamenei - şi candidatul liniei dure, Hamid Baghaei. Alţi competitori, deşi încă necunoscuţi, sunt cotaţi cu şanse foarte reduse. Miercuri, şi ex-preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (între 2005 şi 2013) şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale, decizie văzută drept o provocare la autoritatea ayatollahului suprem, care i-a ordonat să nu se înscrie în cursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.