Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de femei în noul guvern al Ţărilor de Jos

the Guardian
Mark Rutte

Noul guvern al premierului olandez Mark Rutte ar urma să aibă în componenţă un număr record de femei - 14, dintr-un total de 29 de miniştri şi secretari de stat -, conform unei liste publicate duminică, la peste nouă luni de la alegerile legislative, transmite AFP.

Lista a fost comunicată de cele patru partide care au încheiat un acord la mijlocul lui decembrie în vederea formării unei coaliţii guvernamentale ce i-ar permite lui Rutte să înceapă un al patrulea mandat.

Mark Rutte se va întâlni săptămâna viitoare cu fiecare dintre personalităţile propuse, înainte de a confirma componenţa cabinetului său de 20 de miniştri, dintre care 10 vor fi femei.

Conform propunerilor coaliţiei, actualul ministru de finanţe, Wopke Hoekstra, liderul formaţiunii CDA, de centru-dreapta, un apărător fervent al rigorii bugetare, va deveni ministru de externe, iar în locul său va fi numită o fostă şefă a diplomaţiei, Sigrid Kaag, potrivit Agerpres.ro.

Pentru postul de ministru al sănătăţii, coaliţia a avansat numele lui Ernst Kuipers, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului din Rotterdam şi responsabil cu repartizarea la nivel ţării a pacienţilor cu COVID-19.

Kuipers ar urma să-i succeadă lui Hugo de Jonge, aflat în prim-plan de la debutul pandemiei şi care va deveni ministru al locuinţei, mediului şi amenajării teritoriului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.