Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numar suspect de mare de urne mobile cerute. ACL acuza frauda la vot

gigel stirbu

Vicepresedintele PNL Gigel Stirbu semnaleaza un numar suspect de mare de urne mobile solicitate in judetul Olt si acuza faptul ca in spatele acestora ar sta o tentativa fara precedent de fraudare a alegerilor.

"Solicitările pentru urna mobilă sunt de ordinul zecilor de mii. Această practică reprezintă în judeţul Olt una dintre metodele prin care se incearca o influentare masiva a intentiei de vot la fiecare campanie de alegeri. De această dată se pare că se depăşesc cifrele acestor cereri pentru urnă mobilă mai mult decât la orice alte alegeri.

Demn de semnalat, cazul unor localitati din judetul Olt cu aproximativ 1000 de alegatori, în care au fost depuse mai mult de 120 de cereri pentru urna mobila. Mai mult decât atât, la nivelul judeţului Olt, au fost înregistrate cereri pentru urna mobilă peste 10% din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente.

Operaţiunea se pare că a fost gândită de mai mult timp, deoarece regimul urnelor mobile a fost drastic reglementat prin Legea 370/2004, cu modificările şi completările ulterioare. Urna mobila este doar pentru alegătorii netransportabili, lucru care poate fi dovedit doar prin acte medicale" precizeaza Gigel Stirbu intr-un comunicat de presa.

El precizeaza ca au fost si alte nereguli in Olt care au dus la mai multe sesizari la BEJ Olt privind alegerile de maine.

"În localitatea Grojdibodu, la secţia de votare nr. 217, primarul PSD al localităţii, Doru Iovancea, a intrat în incinta secţiei de votare şi a rupt întâmpinarea depusă de reprezentantul ACL, iar conducerea judeţeană ACL Olt a depus plângere penală.

În aceste condiţii ne aşteptăm este de aşteptat ca în cursul zilei de mâine să avem mai multe ştiri din judeţul Olt", conchide Gigel Stirbu.

Citeste si: EXCLUSIV. Tentativa uriasa de fraudare a votului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.